Bildspel Brandberg Senaste uppdateringarna 2014-06-04.

Syftet med föreningen är att:

  • föra släktregister samt utföra forskning i släktens historia
  • underlätta för släktmedlemmarnas inbördes kontakter och gemenskap
  • tillvarata gemensamma släktintressenHär på sidan finns en mycket levande släkttavla, en översikt på hela släkten. Den länkar till familjesidor med bilder och annan information.

Det började 1955

Så här såg föreningen ut när den startades 1955.Maj 2005 Anders i Göteborg bidrar med: "Ur Äldre och Nyare Märkvärdigheter vid Stora Kopparberget 4:e samlingen, Falun"

December 2004; Anders i Göteborg har bidragit med KG:s kåseri från släktmötet 1975, och Elisabets intressanta redogörelse från 1980. Dessa finns att läsa under släktträffar.

Det fina med Internet är möjligheten att koppla ihop sig med andras verk. På ett par ställen i vår släkttavla finns länkar till andra släkter. Här är också en pdf-fil som innehåller brandbergare i släkten Sursill, med förgreningar till både Mannerheim, Palme och många fler. Tack till Mikael Rönnlund för detta. Vår Sophia Dorothea (1778, äldre grenen) kan vi också följa upp hos släkten af Sillén genom Zenkers släktsidor.

För dig som vill lämna släktinformation om familjerna, klicka här.

Christine, 100 år! Klicka på bilden. Här intill ser ni Christine Brandberg som blev hela 104 år gammal! Se också hur vårt släktvapen kan variera. Jan Raneke har tecknat släktvapnet i sin version och finns på sidans huvud och här.

Styrelsen har förhoppningen att medlemmarna skall bidra med mer material för att göra främst familjesidorna mer innehållsrika. Senast har Åke bidragit med en hel del bilder till den yngre grenen, se t ex Carl, född 1853 och Rudolf, född 1892 men även den egna familjen Åke, född 1925.

Ett av de senare tillskotten är annars historien om Erik Persson, vår andre stamfader efter Per Sigfridsson. Stort tack till Lars i Kållered för insatsen att transkribera publikationen från 1955 till elektroniskt format. Historien ligger för närvarande under släktträffar.

Om du som släktmedlem har idéer eller synpunkter på innehållet eller upplägget av sidan, tveka inte att kontakta webbmäster Fredrik.